Kabelklem

Bij veel installaties van zonne-energie is er vaak onvoldoende aandacht voor de montage van de kabels om de gelijkstroom te leiden. Vaak hangen deze los onder de panelen of worden ze aan het frame bevestigd door middel van tie-wraps. Voor een installatie die decennia lang in gebruik blijft is dat een ondeugdelijke aanpak.

KabelklemErvaringen in Duitsland hebben geleerd dat door de inwerking van de wind op de loshangende kabels regelmatig storingen en gevaarlijke situaties ontstaan. Bedenk hierbij dat het in Nederland meer en harder waait dan in Duitsland. Zijn de kabels bijvoorbeeld met tie-wraps bevestigd, dan zijn deze bijna altijd te los of te strak aangetrokken. Hierdoor kan de isolerende kabelmantel beschadigd raken en de naakte kabel direct contact maken met het frame. Dit kan leiden tot storingen en levensgevaarlijke situaties. Easymount biedt met haar kabelklemmen een oplossing voor deze risico’s.

De klemmen zijn al op de grond in de rail te monteren. Op het dak kunnen de solarkabels vervolgens met één hand in de kabelklem worden gedrukt en daarna nog worden gezekerd met de borgclip. De wind heeft geen vat op de kabels en de verbinding is bovendien geijkt (onafhankelijk van installateur) en blijft er tussen kabel en montagerail altijd voldoende afstand. Het risico van schade door overspanning als gevolg van blikseminslag wordt hierdoor geminimaliseerd.

Materiaal: Polyamidemix voor langdurig gebruik buitenshuis.

Industrieweg 7A  | 5281 RW Boxtel | t 0411 - 68 97 25 | f 0411 - 67 13 22 | info@solar-supplies.nl