Tussenklem

Tussenklem EasymountDe tussenklem van Easymount zorgt voor een eenvoudige en duurzame montage van de zonnepanelen. De tussenklem is zonder schade weer los te maken en volledig herbruikbaar. Dit kan nodig zijn voor correcties of bij herplaatsing van de panelen. De Easymount tussenklem is universeel toepasbaar voor alle zonnepanelen met een dikte tussen 34mm en 50mm.

De klem bestaat uit 5 onderdelen die allemaal volledig zijn geborgd. Hierdoor bestaat er geen risico om bij montage op het dak onderdelen te verliezen. Desgewenst kunnen de klemmen ook al op de grond op de montagerail worden bevestigd.

Werken met tussenklem2Uniek aan dit systeem is dat de klem na plaatsing altijd haaks op de rail blijft staan en hoog op de bout hangt. Hierdoor is het eenvoudig om het paneel eronder te schuiven en de bout in de klem aan te draaien, terwijl de andere hand het paneel blijft ondersteunen. Corrigeren blijft altijd mogelijk omdat de klem schuifbaar is en de bout zonder beschadiging kan worden losgedraaid.

Op het gebied van duurzame montage onderscheidt de klem zich door de aanwezigheid van een stevige M8 RVS bout en een groot contactvlak met het paneel. Dit contactvlak is zo’n 60% groter dan bij andere veel gebruikte montagesystemen. De kop van de RVS bout is voorzien van groeven en zo zelfborgend. De verbinding van de klem met de rail wordt gevormd door een U-expander met haken. Deze zorgen bij plaatsing al voor een eerste verankering. Bij het aandraaien van de RVS bout wordt vervolgens de wig door zijn borging heengetrokken en deze duwt de U-expander vast tegen het profiel in de rail. Door de blijvende spanning op de verbinding is deze muurvast.

Door deze innovatieve combinatie van bevestigingsmethoden hebben zon, neerslag, wind en temperatuurverschillen geen invloed op het Easymount montagesysteem voor zonnepanelen.

Materiaal: Aluminium EN AW 6063 T66, kleuren: zwart en aluminium

Industrieweg 7A  | 5281 RW Boxtel | t 0411 - 68 97 25 | f 0411 - 67 13 22 | info@solar-supplies.nl